2011-03-31

Gifflar som lunch eller till fika kaffet

Gifflar för utflykten
Dessa gifflar kan ätas såväl med lunch fylling som med söt fyllning till eftermiddagskaffet. Baka som här på två sorters mjöl för att förhöja näringsvärdet.

Klicka längst ner och bekanta er med John Mayall! Blues!!!

5 dl vetemjöl special
2 dl grahamsmjöl
50 g smör
1 tsk salt
1 tsk muscovadosocker
50 g jäst
3 dl vatten
Gifflar med gelé
Ägg för pensling


Gör så här:
Smula sönder smör och mjöl samt tillsätt salt och socker
Rör ut jästen i ljummet vatten och tillsätt mjölblandningen, men spara lite vetemjöl till utbakningen
Arbeta degen smidig
Rulla till bullar och kavla därefter ut var och en
Välj fyllning och bred på
Rulla till en giffel
Eller gifflar med lunchfyllning
Pensla med ägg

Grädda gifflarna på 225 grader i 8-10 minuter


Förslag på lunch fyllning
Mjukost och gräslök
Ostskiva och spenatblad
Fetaost och soltorkade tomater


Förslag på fyllning till eftermiddagskaffet
Gelé eller annan favoritsylt av god kvalitet.

Inga kommentarer: