Gifflar för utflykten |
Klicka längst ner och bekanta er med John Mayall! Blues!!!
5 dl vetemjöl special
2 dl grahamsmjöl
50 g smör
1 tsk salt
1 tsk muscovadosocker
50 g jäst
3 dl vatten
Gifflar med gelé |
Gör så här:
Smula sönder smör och mjöl samt tillsätt salt och socker
Rör ut jästen i ljummet vatten och tillsätt mjölblandningen, men spara lite vetemjöl till utbakningen
Arbeta degen smidig
Rulla till bullar och kavla därefter ut var och en
Välj fyllning och bred på
Rulla till en giffel
Eller gifflar med lunchfyllning |
Grädda gifflarna på 225 grader i 8-10 minuter
Förslag på lunch fyllning
Mjukost och gräslök
Ostskiva och spenatblad
Fetaost och soltorkade tomater
Förslag på fyllning till eftermiddagskaffet
Gelé eller annan favoritsylt av god kvalitet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar