En vegetarisk lasagne utan ostsås som doftar och smakar gott. Innehållet kan lätt varieras efter egen fantasi.
Lyssna också på Lightnin Hopkins nedan som hade en karriär som började 1920 och sträckte sig över en 60 års period. Här vacker långsam blues.
Förberedelse tomatsåsen
5-6 tomater
2 dl vatten
3 msk soya, t.ex Renée Voltaire Tamari
½ dl olivolja
Salt och peppar
Gör så här:
Låt tomaterna förbakas i ugnen så att det blir mjuka
Lägg de mjuka tomaterna i en behållare, tillsätt vatten, soya och kryddor
Mixa till en tomatsås så att det blir ca 4 dl. Tillsätt vid behov mer vatten
Förberedelse gröna linser
Blötlägg 2 dl gröna linser dagen innan
Ingredienser till lasagne:
1 pkt fullkornslasagne
1 aubergine
1 zuccini
3 dl tomatsås
1 rödlök
200 g chévre
Gröna blötlagda linser
1 kruka färsk timjan eller oregano
En bit västerbottenost eller brännvinsost att riva till topping
Gör så här.
Sätt ugnen på 200 grader
Pensla en ganska djup ugnsfast form med olja
Täck botten med lasagne plattor
Lägg ett tunt lager skivade aubergine
Häll på 1 dl av tomatsåsen
Skär tunna skivor chévre ost och strö över färsk örtkrydda
Lägg ett nytt lager lasagneplattor
Blanda hackad rödlök och linser och lägg ett lager
Häll över 1 dl tomatsås
Lägg ett tredje lager lasagneplattor
Lägg ett tunt lager zuccini
Häll över 1 dl av tomatsåsen
Skär tunna skivor chévre ost och strö över färsk örtkrydda
Lägg ett sista lager lasagneplattor
Häll över sista dl tomatsåsen
Riv västerbottenost / brännvinsosten och toppa
Grädda i 200 grader i ca 35 minuter
Klipp och strö över resten av den färska kryddan före servering. En grönsallad till och måltiden är fulländad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar