2010-08-04

Mördegsgrottor med bär eller sylt

Degen kan med fördel göras i förväg och vänta i kylen eller frysas in.
I det här receptet är mördegsgrottorna fyllda med röda vinbär.

Nedan kan ni också lyssna på Bright lights, big city med Jimmy Reed.

Ingredienser
4,5 dl vetemjöl special
½ - 1 dl brunt socker
1 tsk bakpulver
Skrapet från 1 vaniljstång
150 g smör
Färska bär eller sylt till fyllning

Gör så här:
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och skrapet från vaniljstång i en skål
Dela smöret i bitar tillsätt
Arbeta ihop degen i en matberedare eller för hand
Låt degen vila en stund i kylen så är den lättare att forma
Forma degen till bollar i önskad storlek
Lägg i muffinsformar av silikon eller papper
Tryck ett hål i varje och lägg i färska bär eller sylt
Sätt ugnen på 200 grader
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter eventuellt något längre
Servera som de är till kaffet eller ha en extra skål med färska bär och vispgrädde. Oemotståndligt!
Går bra att frysa in.

Inga kommentarer: