2010-08-28

Röd Vinbärskaka - räcker till många

Röda vinbär är vackra och som här ger en syrlig brytning till denna lättbakade kaka. Servera med vispgrädde. Innan grädden vispas spetsa den med t.ex. lite rom. Ca 1/2 dl till en halv liter vispgrädde.

Under tiden ni bakar kan ni nedan bekanta er med Brook Bentons "Rainy Night in Georgia"


Ingredienser:
2 ägg
2.5 dl socker
1,5 dl vatten
3 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver


Glasyr:
3 msk smör
1/2 dl socker
1 ägg
1,5 dl kokosflingor
Skrapet från en vaniljstång
4 dl färska vinbär ( eller djupfrysta )

Gör så här:
Vispa ägg och socker
Rör ner vatten och mjölet som blandats med bakpulvret
Häll smeten i en väl smord bröad braspanna/form  ( ca ca 25 x 40 cm )
Grädda kakan på 200 grader i 20 minuter

Blanda alla ingredienserna till glasyren
Värm under vispning och låt sjuda till men inte koka
Blanda i vinbären och bred hela smeten över kakan
Sätt in i samma gradantal igen tills glasyren fått lite lätt färg

Låt kakan kallna och skär den i fyrkantiga bitar

Inga kommentarer: