Röda vinbär är vackra och som här ger en syrlig brytning till denna lättbakade kaka. Servera med vispgrädde. Innan grädden vispas spetsa den med t.ex. lite rom. Ca 1/2 dl till en halv liter vispgrädde.
Under tiden ni bakar kan ni nedan bekanta er med Brook Bentons "Rainy Night in Georgia"
Ingredienser:
2 ägg
2.5 dl socker
1,5 dl vatten
3 dl vetemjöl special
2 tsk bakpulver
Glasyr:
3 msk smör
1/2 dl socker
1 ägg
1,5 dl kokosflingor
Skrapet från en vaniljstång
4 dl färska vinbär ( eller djupfrysta )
Gör så här:
Vispa ägg och socker
Rör ner vatten och mjölet som blandats med bakpulvret
Häll smeten i en väl smord bröad braspanna/form ( ca ca 25 x 40 cm )
Grädda kakan på 200 grader i 20 minuter
Blanda alla ingredienserna till glasyren
Värm under vispning och låt sjuda till men inte koka
Blanda i vinbären och bred hela smeten över kakan
Sätt in i samma gradantal igen tills glasyren fått lite lätt färg
Låt kakan kallna och skär den i fyrkantiga bitar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar