Passa på då det går att få svensk fänkål i juli – september.
De som har täppa kan odla den på våren där den får mycket sol.
Tillaga den lite anis doftande fänkålen genom att ugnsgratinera.
Nedan kan ni också lyssna på The Daly Banner Blues Band.
En grupp uppåt i karriären. "Dom får det att låta"!
Spelar på Mässingshornet i Malmö på torsdagkvällarna.
Ingredienser
1 fänkål
Smör
1 bit permesan ost att riva
Gör så här:
Dela fänkålen i några klyftor på längden och ta bort den lilla stocken i mitten
Koka fänkålen i lättsaltat vatten tills den börjar bli mjuk, ca 5 minuter
Låt rinna av
Smält smör och pensla en ugnsfast form
Lägg i fänkålen och häll över mer smält smör
Strö över riven permesan
Gott att servera som det är eller till rökad eller stekt lax, rökt makrill, räkor, italiensk skinka m.m. Den fungerar också fint rå i sallader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar