2010-05-25

TOMAT OCH CHOKLAD förföriskt lockande

Avsluta gärna en måltid med denna dessert. Passionerad friskhet. Bjud t.ex. din käresta – förföriskt lockande. Blir bäst om allt förbereds dagen innan.
Chokladen heter Manjari Valrhona och vi som bor i Malmö kan köpa den i Ahlgrens chokladbutik vid Södertull

Förslag att servera som huvudrätt:
Como agua para chocolate - En kärleksförklaring - allt i chokladens tecken - se under choklad i innehållsförteckningen
eller Viltfärsbiffar som alternativ

TOMAT OCH CHOKLAD


1. Ingredienser
6-10 tomater beroende på storlek och lite olja

Gör så här:
Börja med att dela tomaterna och lägg dem i en smord braspanna i ugnen. Pensla lite olja på tomaterna. Låt dem långsamt stekas på låg värme ( mellan 60 – 100 grader ) i ca 3 -4 timmar beroende på gradantal.
Stäng ugnen och låt dem gärna stå till sig till nästa dag.


2. Ingredienser
Ugnsstekta tomater
5 dl gräddfil
200 g choklad av god kvalitet
½ dl brunt socker
½ vaniljstång

Gör så här:
Hacka chokladen i små bitar
Koka upp gräddfilen, vaniljen och ½ dl socker
Slå lite av detta över chokladhacket pö om pö och rör om tills chokladen blir jämn
Ställ i kylen


3. Ingredienser
Rivet skal av en ekologisk citron ( kan ersättas med apelsin eller blanda )
Pressad juice av en ekologisk citron ( kan ersättas med apelsin eller blanda )
½ dl muscovadosocker
1 kvist rosmarin
2 msk smör

Gör så här:
Koka upp citronjuicen och sockret och en rosmarin kvist till en simmig konsistens
Smält i 2 msk smör
Tillsätt citronskal
Lägg i tomaterna
Servera t.ex. två-tre tomathalvor i sin citronlag med chokladsåsen

Njut långsamt!

Inga kommentarer: