Förberedelse – välj mellan olika alternativ eller kombinera alternativt improvisera själv
1. Rödbetsriv- förkoka rödbetorna så att det blir lättare att riva eller strimla i matberedaren
2. Riv från palsternacka – förkoka lätt så att de blir lättare att riva eller strimla i matberedare
3. Riven morot
4. Hackad spenat
Välj någon färsk ört krydda och tillsätt i färsen eller vitlök
1. 1 tsk hackad färsk eller torkad chili
2. 1 tsk färsk eller torkad hackad mejram ( eller annan örtkrydda )
3. 1 finhackad hackad vitlökskrydda
Ingredienser
½ kg oxfärs
1 ägg
1 dl vatten
1gul lök
2 dl från grönsaksalternativen
Välj ev. extra örtkrydda
1 msk japansk soya, t.ex. Renée Voltaire Tamari
Salt och peppar
Forma till stora bullar och lätt på en plåt med bakplåtspapper
Platta till bullarna så att det blir en rejäl hamburgareStek i ugnen på 225 grader i 20 minuter- vänd dem efter halva tiden
Bred eventuellt Dijonsenap på den färdiga hamburgaren före serveringenServera med Hemmabakade Hamburgerbröd ( se innehållsförteckning ) samt sallad, tomat, gurka och strimlad paprika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar