Således, går det inte att få tag i Krav-märkt majonnäs, så använd receptet nedan – det är ju hur lätt som helst och smakar bäst.
Tänk på följande:
1. Låt alla ingredienserna ha rumstemperatur
2. Vispa i oljan lite i taget, droppvis att börja med, så att den tjocknar i äggulan
3. Ställ skålen stadigt så att du kan vispa och hälla samtidigt
4. Vispa för hand eller med elvisp
Ingredienser:
4 dl olivolja eller solrosolja
2 äggulor
1 msk citronsaft eller ättika
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1-2 msk dijonsenap
Gör så här:
• Låt ingredienserna ha samma temperatur vid starten• Blanda äggulor, salt och peppar samt senap i en skål
• Tillsätt citronsaften eller ättikan
• Ställ skålen så att den står stadigt då du vispar med en hand och häller olja med den andra
• Tillsätt sedan oljan droppvis och vispa flitigt under tiden
• När äggen och oljan börjar tjockna till en majonnäs går det att hälla oljan lite snabbare under pågående vispning
• Blir majonnäsen för tjock så tillsätt lite vatten
• Det går också bra att köra allt i en mixer
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar